Is uw organisatiestructuur op orde?

Als ondernemer heeft u een visie, missie en strategie opgesteld om uw doelstellingen resultaatgericht te bereiken. Maar elke organisatie heeft te maken met veranderingen in wet- en regelgeving, markten, financiering en andere zaken. Veranderingen die impact kunnen hebben op uw doelstellingen. Elke verandering vereist daarom van uw organisatie en medewerkers de volle aandacht. Daarnaast bent u als ondernemer vaak een duizendpoot en voor een veelheid aan taken verantwoordelijk: strategische en tactische beslissingen, beheer van de processen, oplossen van kleine en grote problemen, vaststellen van investeringen, enzovoorts. Dit alles bij elkaar vraagt om een flexibel beleid, waarin processen goed zijn ingericht en een duidelijke bedrijfsvoering aanwezig is.

In de praktijk blijkt, dat het voor ondernemers vaak fijn is om iemand van buiten te organisatie naar de structuur van uw bedrijf te laten kijken. Zijn alle processen goed ingericht, hoe worden veranderingen doorgevoerd, zijn alle taken goed verdeeld en zit de juiste mens op de juiste plek. Hoe wordt in de organisatie geborgd dat taken worden uitgevoerd en veranderingen worden beheerst. Door een onafhankelijke adviseur de huidige werkwijze, processen en procedures te laten doorlichten, kan er gekeken worden op welke terreinen er winst behaald kan worden. Zodat u zich beter kunt focussen op uw klanten, uw bedrijfsprocessen en uw resultaat.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Bij FinaTax denken wij graag met u mee. Als onafhankelijk adviseur lichten wij uw bedrijf door: welke structuur is er en welke systemen worden er gehanteerd. Wat doet men, waarom doet men dat en hoe doet men dat. We signaleren eventuele problemen en wat daar de impact van is. Ook inventariseren wij mogelijke ideeën en wensen. Zo brengen wij de knelpunten in kaart samen met de mogelijke oplossingen. Vervolgens zorgen we er samen met u voor dat uw mensen zelf aan de slag gaan met de te realiseren verbeteringen.

In de aanpak van FinaTax staat een goede, persoonlijke relatie met u voorop. Bij FinaTax draait het namelijk niet alleen om de cijfers, maar juist ook om het verhaal achter die cijfers. Dus ook om u, de ondernemer. U kunt dus altijd op onze betrokkenheid, kennis en ervaring rekenen. Het traject starten we daarom in ieder geval eerst met een diepgaand intakegesprek. We leren u en uw onderneming graag kennen voordat we met uw organisatiestructuur aan de slag kunnen gaan.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over FinaTax of over onze dienstverlening op het gebied van estate planning? Neem dan contact met ons op voor direct antwoord op uw vraag. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail naar info@finatax.nl en wij nemen direct contact met u op.