Estate planning voor het juiste beheer van uw vermogen

Heeft u begeleiding nodig bij het beheer van uw vermogen? Wij zijn als estate planners gespecialiseerd in de fiscale en juridische begeleiding van uw vermogen, voor nu en in de toekomst. Estate planning is een combinatie van testamenten, huwelijkse voorwaarden en een schenkingsplan. Daar komt van alles bij kijken: fiscale gevolgen, juridische gevolgen (regelingen), sociale gevolgen (familiesfeer) en emotionele gevolgen (bij u zelf). Dat vraagt om een gedegen afweging, waarin u alle voor- en nadelen tegen elkaar kunt afzetten. Wij helpen u bij alle vraagstukken op het gebied van nalatenschappen, testamenten, schenkingen, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten. Ook bij een (echt)scheiding kan estate planning een rol spelen.

Uw persoonlijke situatie is natuurlijk het uitgangspunt voor onze adviezen. Daarom moeten wij vooraf heel veel van u weten. Zoals wat is uw leeftijd? Heeft u een partner? En heeft u kinderen of misschien zelfs al kleinkinderen? Welke afspraken heeft u gemaakt in uw samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden? Wat is de hoogte en samenstelling van uw vermogen? Hoe zijn de familieverhoudingen? Er kunnen tenslotte onverhoopt conflicten zijn waardoor u misschien bepaalde familie wilt uitsluiten.

Zodra alle relevantie informatie voor ons inzichtelijk is, kunnen wij berekeningen gaan maken om de verdeling van uw vermogen bij schenking of bij overlijden in kaart te brengen. Op grond hiervan brengen wij een advies uit. Hierdoor kan het vaak nodig zijn om aanpassingen te doen aan het samenlevingscontract, de huwelijkse voorwaarden, het testament en de verzekeringspolissen.

Lees meer over wat wij met estate planning voor u kunnen betekenen

Meer weten?

Wilt u meer informatie over FinaTax of over onze dienstverlening op het gebied van estate planning? Neem dan contact met ons op voor direct antwoord op uw vraag. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail naar info@finatax.nl en wij nemen direct contact met u op.