Loonadministratie: een complex vakgebied

Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, moet een loonadministratie bijhouden. De loonadministratie geeft de belastingdienst inzicht in de gegevens over de medewerkers en loonbetalingen. Maar een loonadministratie bestaat uit meer dan alleen het overmaken van het maandelijkse salaris, de loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave. Denk ook aan verminderingsbeschikkingen en loonbelastingverklaringen. Of andere beloningen zoals afdrachtsverminderingen, eindheffingen en verstrekkingen. Maar ook aan onkostenvergoedingen voor de carpool- of vrij-vervoerregeling of abonnementen voor openbaar vervoer. U zult begrijpen dat een duidelijke en foutloze loonadministratie van vitaal belang is voor elke organisatie. Het zelf uitvoeren van uw loonadministratie kan echter een tijdrovende klus zijn. Het is een complex vakgebied met veel wet- en regelgeving waardoor het uitbesteden ervan steeds aantrekkelijker wordt.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Bij FinaTax kunnen wij u uw loonadministratie uit handen nemen. De wet- en regelgeving rond loonadministratie heeft voor ons geen geheimen en wij volgen alle ontwikkelingen op de voet. Uw loonadministratie voldoet dus aan de heersende regels en standaarden en is daarom bij ons in goede handen. Wij kunnen u helpen met:

  • Het berekenen van de salarissen en het opstellen van salarisspecificaties
  • Het opstellen van uitbetalingslijsten
  • Het verzorgen van journaalposten voor aansluiting op uw boekhouding
  • Het verzorgen van de aangiften naar de belastingdienst
  • Het verzorgen van de jaaropgaven ten behoeve van het personeel

Daarnaast kijken wij graag met u mee of uw loonadministratie aan de laatste normen voldoet. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van alle subsidies en onkostenvergoedingen waarvoor u in aanmerking komt? Worden alle fiscale regels optimaal ingezet? En worden alle regelingen optimaal benut?

In de aanpak van FinaTax staat een goede, persoonlijke relatie met u voorop. Bij FinaTax draait het namelijk niet alleen om de cijfers, maar juist ook om het verhaal achter die cijfers. Dus ook om u, de ondernemer. U kunt dus altijd op onze betrokkenheid, kennis en ervaring rekenen. Daarom starten we het traject in ieder geval altijd eerst met een diepgaand intakegesprek. We leren u en uw onderneming graag kennen voordat we met uw loonadministratie aan de slag kunnen gaan.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over FinaTax of over onze dienstverlening op het gebied van administratie? Neem dan contact met ons op voor direct antwoord op uw vraag. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail naar info@finatax.nl en wij nemen direct contact met u op.